Pszenicę jemy na ogół w postaci płatków, kasz, otrąb i mąki. Najwyższą jednak wartość ma całe ziarno, w którego łusce znajduje się wiele cennych witamin, związków mineralnych, a także tłuszcz oraz błonnik. Większość składników odżywczych skupia się w zarodku ziarna. Kurację pszeniczną zaleca się przeprowadzać dwa razy w roku, najlepiej w połowie marca i września. Jest wtedy najskuteczniejsza. Ma działanie oczyszczające i regenerujące organizm, ponadto korzystnie wpływa na cerę. Kuracja trwa 7 dni. Jej podstawą jest ziarno pszenicy. Dziennie spożywa się go 12-15 dag, co objętościowo odpowiada pojemności kubeczka po polskim jogurcie. Ziarna myje się, wsypuje do naczynia i zalewa wodą —
poniedziałek, 28 czerwca 2010
Kuracja pszenna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz